Guide: Fälgtvätt och polering/vaxning

Tänkte visa hur vi bär oss åt när vi tvättar och polerar en fälg.

Bilen i fråga är en volvo som inte fått fälgarna tvättade på väldigt länge så det är både asfalt, bromsdamm och betallpariklar från bromsbackar etc som etsat fast.

Bild

Vi börjar med att lägga en vända Degreaser Pro asfaltslösare för att lösa asfalten som även brukar kunna binda upp mkt av den andra skiten.
Var noga så ni inte missar några ytor, tex på ovansidan, där man inte ser så bra när man sprayar på, även noga mellan ekrarna så insidan blir ren.
Vi låter den verka i någon minut, det brukar va lämpligt att gå varvet runt och väl när man kommit tilbaks till första fälgen kan man börja med nästa moment.

Bild

Jag fortsätter sedan med att lägga en alkalisk avfettning, i detta fallet Powerclean på hela fälgen och låter det verka nån minut (låt ej torka in)
Samma där ta varvet runt så kan ni jobba vidare sen.

Vi tar en mjuk borste och rör försiktigt runt så smutsen verkligen löses upp, man bör undvika onödigt hårda borsta och för högt tryck, ofta räcker det att bara försiktigt röra runt lite.
Bild

Som ni ser löser sig smutsen fint och börjar rinna av.

Bild

Vi mellanspolar och konstaterar att det sitter lite skit kvar,

Bild

Detta är metallpartiklar som vi löser med Acid Clean Gel och en pensel, detsamma gör man om man får en sån brun hinna som ligger på fälgen.

Bild

Bild

Spola noggrant igen så är fälgen ren.
Men efter en sån här behandling är lacken på fälgen ganska torr, så vi polerar av och vaxar den med vår lilla tryckluftmaskin och Polish & Sealant som har ett teflonskydd som tål hög temperatur.
Bild

Filmade när jag gjorde det, nu sköter maskinen det där med effektiviteten rätt bra, varför jag rör mig fort är inte för att det är bättre utan snarare nån bokstavskombination eller så:)


Och så är fälgen ren och riktigt blank och hal.
Är fälgen repigare så kan man börja med ett polermedel tex Menzerna PF2500 och optipadtrissa och sedan köra efter som vi gjorde nu.

Däcken behandlades med Vinyl and Rubber Polish.

Avslutar med en före och efterbild:)
Bild
Bild

Hoppas det hjälpte någon!